Отборът на България за United Cup е предвождан от най-успешния български

...
Отборът на България за United Cup е предвождан от най-успешния български
Коментари Харесай

Григор за ролята на играещ капитан: Отнема част от енергията ми, но успявам да се справя

Отборът на България за United Cup е предвождан от най-успешния български тенисист Григор Димитров, с помощта на чиято позиция в международната класация страната ни получи опция да вземе присъединяване в новосъздадената конкуренция. Подобно на шампионата ATP Cup през 2020 година, в този момент хасковлията още веднъж е в ролята и на играещ капитан на отбора ни, което значи, че в отговорностите му влиза освен да натрупа победи за тима, само че и да дава директиви на сънародниците си по време на техните дуели. 

Нелеката му задача да прави няколко неща по едно и също време, си пролича по време на първия мач на Изабелла Шиникова против Деспина Папамихаил от Гърция, когато Димитров трябваше да загрява за идния си конфликт със Стефанос Циципас, само че все пак постоянно излизаше от съблекалните, с цел да поддържа родната представителка и да ѝ даде някои скъпи препоръки по какъв начин би могла да усъвършенства представянето си.

" Има дребна разлика, когато си играещ капитан, няма да неистина. Налага се постоянно да пристигам и да напущам отборната ложа, тъй като би трябвало в това време, до момента в който някой от моите съотборници играе, да се приготвям за своя дуел. Рутината ми преди мач включва това да хапна нещо леко, след което да се отпусна, да завържа маратонките си, да загрея. Обикновено разполагам с задоволително време да свърша всички тези неща, само че в този момент обстановката е радикално друга. Това обаче не ме тормози, защото бях в същата позиция и на АТР Cup.

Разбира се, това лишава част от силата ми, само че считам, че съумях да се оправя със задачата релативно добре още веднъж. Чувствах се добре по време на мача. Това е нещо, с което би трябвало да се оправиш ", описа най-хубавият ни тенисист по отношение на предизвикването да бъде играещ капитан.

Източник: АТР

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР